Haluatko tietää mitä syöt ja kuka sen viljelee? Miten voimme muuttaa ruuan tuotannon ympäristöystävällisemmäksi ja sosiaalisesti kestävämmäksi? Mitä on oppiminen maailmaa muuttamaan pyrkivissä yhteiskunnallissa liikkeissä?

Tilaisuudessa kerromme, miten yhteiskunnallinen aktivismi ja oppiminen liittyvät toisiinsa. Kerromme mitä tarkoittaa kumppanuusmaatalous ja kuinka sitä on Suomessa toteutettu. Tilaisuuden esiintyjinä on sekä ruokaliikkeiden tutkijoita että liikkeissä toimivia aktiiveja.

Paikka: Tiedekulma, Yliopistokatu 4 (2. krs.) Helsinki, Think Lounge –tapahtumatila
https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/jarjesta-tilaisuus/tiedekulman-tilat#section-36262

Aika: Keskiviikko 9.5.2018, klo 9.00 – 11.00

Ohjelma: 
9:00 Aamupala a`la Chapter (sponsored by mtk)
9:15 Tilaisuuden avaaminen
9:20 Juhana Rantavuori: Oppiminen yhteiskunnallisissa liikkeissä 
9:35 Galina Kallio: Kumppanuusmaatalouden monet kasvot - näkökulmia kumppanuuteen ja yhteisöllisyyteen
9:50 Juho Ekegren: Restaurant Chapter X Oma Pelto
10:05 Heidi Hovi: Kumppanuusmaatalouden ympäristölliset hyödyt
10:20 Leena Erälinna: Ruoan kulutus muutoksessa – kuluttajat haluavat osallistua ruoan tuotantoon
10:35 Olli Repo: Kaupunkilaisten oma pelto
10:50 Loppupuheenvuoro
11:00 Tilaisuus päättyy

Esiintyjät:
Juhana Rantavuori, tohtorikoulutettava, Helsingin yliopisto
Galina Kallio, Väitöskirjatutkija ja lähiruoka-aktiivi, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
Heidi Hovi, agronomi MMM, Herttoniemen ruokaosuuskunta / Kaupunkilaisten oma pelto
Leena Erälinna, MMT agronomi, Turun yliopisto
Olli Repo, hallituksen pj. ja yksi perustajajäsenistä, Herttoniemen ruokaosuuskunta / Kaupunkilaisten oma pelto

Moderaattori:
Marko Pulkkinen, toimittaja

Facebook-tapahtumasivu:
https://www.facebook.com/events/159903247993274/

Ilmoittautuminen:
Tilaisuus on maksuton, mutta tarjoilujen vuoksi pyydämme ilmoittautumaan viimeistään keskiviikkona 2.5.2018 osoitteessa: 

https://goo.gl/forms/FMwLO709fsMITVVZ2

Tilaisuuden järjestää Suomen Akatemian rahoittama tutkimushanke ”Oppiminen tuottavissa yhteiskunnallissa liikkeissä”. Tutkimushankkeessa analysoidaan oppimisen luonnetta ja mahdollisuuksia tuottavissa yhteiskunnallisissa liikkeissä. Yhteiskunnalliset liikkeet ovat merkittäviä areenoita sen oppimiseen, kuinka käynnistää yhteiskunnallista muutosta ja edistää muutostoimijuutta. Tutkimushanke yhdistää oppimisen tutkimusta - erityisesti ekspansiivisen oppimisen teoriaa - yhteiskunnallisten liikkeiden tutkimuksen kenttään.

Tilaisuudessa esitellään Suomen ensimmäistä kumppanuusmaatalous (Community Supported Agriculture) –mallia, jonka on organisoinut Kaupunkilaisten oma pelto –osuuskunta. Osuuskunta on luonut ruoantuotannolle ja -jakelulle vaihtoehtoisen mallin, jossa kaupungissa asuvilla kuluttajilla on mahdollisuus saada puhdasta lähellä tuotettua ruokaa, jonka viljelyyn ja jakeluun he voivat itse osallistua. Osuuskunta vuokraa Vantaalta peltoa, jossa osuuskunnan jäsenet ja palkatut viljelijät kasvattavat osuuskunnan 200 jäsenelle luonnonmukaisesti tuotettuja vihanneksia.

Tervetuloa!
 

mitäonkumppanuusmaatalous?_09052018_tiedekulma.jpg

 


Lisätietietoja

Olli Repo
Kaupunkilaisten oma pelto / Herttoniemen ruokaosuuskunta
0505715032

ruokaosuuskunta@gmail.com
www.omapelto.fi

twitter: @ruokaosuuskunta
facebook: Kaupunkilaisten oma pelto

 

Valokuva: Perttu Saksa