Kurpitsasalaatti (4 annosta)
n. 500 g kurpitsaa (esim. hokkaidokurpitsa)
200 g lehtikaalta tai salaattisekoitusta
1-2 punasipulia
1 rkl laadukasta öljyä (esim. neitsytoliiviöljy)
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
1 dl puolukoita, karpaloita tai granaattiomenan siemeniä
1 dl paahdettuja siemeniä tai pähkinöitä (esim. auringonkukan- tai kurpitsansiemenet, cashew- tai pekaanipähkinä)
1 pkt (n. 150-200 g) fetajuustoa
Ohje:
Halkaise kurpitsa ja kaapi lusikalla siemenet ja rihmat pois. Leikkaa kurpitsa kuorineen n. parin sentin viipaleiksi. Asettele kurpitsat leivinpaperin päälle uunipellille ja lorauta päälle hieman öljyä, suolaa ja mustapippuria.
Paahda kurpitsoita uunissa 225 asteessa n. 15-20 min. Jätä kurpitsat hieman al´dente, jotta niissä on purutuntumaa. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja viipaloi pieniksi lohkoiksi
Voit halutessasi paahtaa samaan aikaan myös fetajuuston.
Revi salaatti ja lehtikaali sopivan kokoisiksi paloiksi. Viipaloi punasipulit.
Asettele tarjoiluvadille salaatit + lehtikaali alimmaiseksi ja päälle kurpitsa ja sipulit.
Viimeistele salaatti paahdetuilla siemenillä fetajuustolla ja marjoilla / granaattiomenan siemenillä.
Lorauta ennen tarjoilua päälle vinegrettiä.
Hunaja-balsamicovinegretti
3 rkl laadukasta öljyä (esim. neitsytoliiviöljy)
2 rkl balsamiviinietikkaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
Ohje:
Sekoita kaikki ainekset sekaisin sauvasekoittimella, jotta seos emulgoituu.
Sekoita vielä uudestaan juuri ennen tarjoilua.
Tarjoile kastike erilaisten salaattien kanssa ja lisää salaattiin vasta juuri ennen tarjoilua. Kastike säilyy hyvin jääkaapissa useita päiviä.
Resepti: Terhi Suvilehto, mukailtu reseptistä.