Tämän kakun mehevyys tulee taikinassa olevasta hillokkeesta, joka on tietenkin itse sesongin kasviksista valmistettua,. Hilloke tuo taikinaan myös rakennetta ja mahdollistaa näin mehevän ja kuohkean vegaanisen kakun. Resepti taipuu hyvin myös gluteenittomaan versioon, kun korvaat jauhot gluteenittomilla jauhoilla.

Olen tehnyt tätä ainakin raparperilla, raparperi-mansikalla, fenkolilla ja kesäkurpitsalla ja maku muuntuu sujuvasti sesongin mukaisesti. Useat kasvikset sopivat hyvin hilloihin tai hillokkeisiin, erityisesti kun sekoittaa niitä tutumpien kuten marjojen kanssa. Täältä sivuilta löytyy resepti mm. kesäkurpitsa-punaherukkahilloon.

Hillon ja hillokkeen ero on muuten siinä, että hilloke on paksumpaa ja siinä on ns. sattumia mukana. Hillo puolestaan on mahdollista tehdä jopa pelkästään mehusta hillosokerin avulla. Itse valmistettuun hilloon kannattaa jättää mukaan kasviksen kokonaisia paloja sattumiksi, joten hillo saa enemmän rakennetta ja kiinteyttä.

Jos valmistat kakun makeammasta hillosta, vähennä reseptin sokerin määrää. Jos käytät esim. mehumaijan sakat, jossa vähemmän sokeria, voit puolestaan lisätä sokerin määrää.

Satokauden suklaakakku

Taikina:

1 dl öljyä
2 dl satokauden kasviksista valmistettua hilloketta (esim. raparperi, fenkoli tai kesäkurpitsa)
2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta (voit korvata osan jauhoista täysjyväjauhoilla ja saat enemmän makua ja ravintoaineita)
1-2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljajauhetta
(0,5 dl suklaaraetta tummasta suklaasta)

Ohje:

Sekoita öljy, sokeri ja hilloke keskenään. Lisää joukkoon jauhot ja kaakaojauhe siivilän läpi, jotta mukaan ei jää kaakaopaakkuja. Jos haluat suklaisemman kakun .lisää mukaan suklaapaloja tummasta suklaasta

Lisää taikina öljy-korppujauhotettuun vuokaan tai esim. irtopohjavuokaan.

Paista 200 astetta n. 35 min.

Resepti ja kuva: Terhi Suvilehto