Jäsenyyden ehdot Maksut

Uudet jäsenet maksavat

  • 100 €:n kertaluonteisen liittymismaksun sekä
  • 70 €:n osuusmaksun.

Satomaksu määräytyy kullekin kaudelle erikseen.

  • Vuoden 2017 satomaksu on 450 €. (sis 14% alv.).
  • Vuoden 2014, 2015 ja 2016 satomaksut olivat myös 450 €  Voit tarkistaa mitä rahalla sai eli vuoden 2015 sadonjaot tästä.

Satomaksun voi maksaa erissä: 1x450€, 2x225 tai 4x112,5€

Mahdollisuus ostaa myös puolikas sato-osuus, jonka voi maksaa erissä: 1x225€ tai 2x112,5€. Puolikkaan sato-osuuden ostaja hakee satoa vain joka toinen viikko.

Talkootunnit

Satomaksun lisäksi osuuskunnan jäsenet sitoutuvat tekemään osuuskunnalle talkoominimin.

Vuonna 2017 talkoominimi on 14 h talkootyötä / sato-osuus. (Puolikkaan sato-osuuden tilaajalle 7 h talkootyötä) Talkootyösuoritetaan osuuskunnan työryhmissä. Tai voi maksaa 10€ / talkootunti, jotka jääneet suorittamatta satokautena.

Haluatko pitää välivuoden?

Jos haluat jostain syystä pitää välivuoden, voit ilmoittaa asiasta hyvissä ajoin sähköpostilla osoitteeseen ruokaosuuskunta@gmail.com. Välivuoden pitäjiltä veloitetaan 40€. Vällivuoden pitäjät voivat osallistua juhliin, talkoisiin ja muihin tapahtumiin mutta he eivät ole oikeutettuja sadonjakoon. Välivuoden pitäjien ei tarvitse osallistua talkoisiin.

Otamme myös yrityksiä kannatusjäseneksi. Tule Kaupunkilaisten oman pellon yritys kannatusjäseneksi tästä.

Osuuskunnasta eroaminen

Jäsen voi erota osuuskunnasta. Jäsenyyden päätyttyä jäsenelle palautetaan maksettu osuusmaksu. Maksuaika on pitkä: Palautus on osuuskuntalain ja osuuskunnan sääntöjen mukaan suoritettava vuoden kuluttua kuluvan tilikauden päättymisestä.

Palautettava määrä ei välttämättä ole sama kuin osuudesta aikanaan maksettu määrä. Osuuskunnan taloudellisesta tilanteesta riippuen se saattaa sisältää esimerkiksi suhteellisen osuuden osuuskunnan alijäämästä, eli olla maksettua osuusmaksua pienempi.

Osuuskunnan jäsenen taloudellinen vastuu (eli riski) rajoittuu hänen sijoittamaansa pääomapanokseen, joka Ruokaosuuskunnassa on 70 €:n osuusmaksu.

Comment