Tiedote:

Oma pelto ja oma puutarhuri keskellä kaupunkia ei ole utopiaa.

Herttoniemen ruokaosuuskunta aloittaa viljelytoiminnan Herttoniemen kartanon pelloilla. Osuuskunta on vuokrannut Herttoniemen kartanon pellot ja palkannut puutarhurin hoitamaan luomupeltoja. 

“Olemme huomanneet että kotitarveviljelyn suosio kasvaa (1, mutta vuokrapalstat ovat täynnä ja jonotus kestää useamman vuoden. Tuomme vaihtoehdon, jossa saat olla mukana viljelyssäkin, mutta sitä ei vaadita. Tulet viikoittain korjaamaan sadon omalta pellolta.”

kertoo Olli Repo, yksi osuuskunnan perustajajäsenistä ja jatkaa: 

“Haluamme tuoda kaupunkilaisille elämyksen omasta puutarhasta. Itsepoimintamalli takaa sen että tiedät mistä ruokasi tulee ja kuka sen on sinulle viljellyt.”

Herttoniemen ruokaosuuskunta on Suomen ensimmäinen kumppanuusmaatila (2, joka on perustettu vuonna 2011. Osuuskunnan omistaa yli 200 kotitaloutta pääkaupunkiseudulla. Konsepti on testattu Vantaan Korsossa ja nyt malli leviää Itä-Helsinkiin. 

Osuuskunta etsii paikallisia asukkaita mukaan satokauteen Herttoniemen ja Vantaan pelloille. Pelloilla tullaan järjestämään myös erilaisia tapahtumia kuten sadonkorjuujuhla. 


  1. Kotitarveviljelyn suosio kasvaa, miljoona suomalaista aikoo lisätä kotitarveviljelyä, ja pääkaupunkiseudulla oman viljelypalstan pito kiinnostaa yli 13% vastanneista. Lähde: maaseudun tulevaisuus 17.5.: MT:n Kantar TNS Agrilla 29.4.-4.5. teettämästä kyselytutkimuksesta, jonka otoksena 1054 suomalaista.

  2. Kumppanuusmaataloudella tarkoitetaan maanviljelijän ja kuluttajien yhteistyötä. Kuluttajat saavat suoraan tuottajalta laadukasta ruokaa maksamalla satotuotteista etukäteen sovitun hinnan. Maanviljelijä hyötyy kumppanuudesta, sillä etukäteismaksu mahdollistaa viljelyn ja työntekijöiden palkkaamisen. Kumppanuusmaatalous tunnetaan maailmalla Community Supported Agriculture (CSA) 


Yhteystiedot:

Olli Repo
Yksi perustajajäsenistä ja hallituksen puheenjohtaja
0505715032
ruokaosuuskunta@gmail.com

www.omapelto.fi

Tiedote

〰️

Liity nyt

〰️

Tiedote 〰️ Liity nyt 〰️