Viljelijät ja osuuskunnan hallitusväki ovat tehneet koko vuoden työtä tämänkin satokauden eteen. Tulevan satokauden suunnittelutyöt alkavat jo edellisen vuoden puolella. Siementilaukset tulee tehdä tammikuun loppuun mennessä, jotta voi varmistaa kaikkien haluamiensa laadukkaiden luomusiementen saatavuus. Nyt pääsemme viimein kaikki nauttimaan työmme sadosta ja upeista herkullisista kasviksista.
Tein suuntaa-antavan listan, josta näkee mitä kypsyy mihinkin aikaan ja näin pääsette suunnittelemaan aterioita ja säilöntää jo etukäteen. Lopullinen sadonkorjuuaika määräytyy aina sääolosuhteiden mukaan, joten varman tiedon sadonkorjuusta antaa viljelijä Kaarne lähettäessään ohjeet sadon noutoon. Sivuiltamme löytyy ylävalikosta satokausireseptit, joita voi hyödyntää arjessa. Reseptejä päivitetään läpi kauden ja voitte välittää myös omia ruokaohjeitanne julkaistavaksi ottamalla yhteyttä kirjoittajaan Facebookin “Kaupunkilaisten Oman Pellon jäsenet” -ryhmän kautta.
Kaudella 2024 pellolla kasvaa eri lajikkeet huomioiden jopa yli 50 eri kasvilajia, yrttejä ja syötäviä kukkia. Tomaatteja ei nähdä tänä vuonna, sillä viime vuosi osoitti kausihuoneen maaperän olleen sopimaton tomaattien menestymiseen. Sen sijaan kausihuoneessa kasvaa nyt kolmea eri lajiketta munakoisoa sekä soijapapua. Muita satokauden uutuuksia ovat daikon eli retikka, palsternakka ja punainen siankärsämö.
14 vkon sato-osuuden ostaneet ovat käyneet poimimassa kasviksia heinäkuun puolivälistä lähtien. Elokuusta lähtien sato on runsaimmillaan ja tällä viikolla mukaan liittyivät 10 viikon osuuteen sitoutuneet. Myös valmiiksi poimittuja satokasseja jaetaan noutopisteiltä, joita tänä vuonna löytyy Herttoniemestä, Töölöstä, Oulunkylästä, Vantaalta Korson Omalta Pellolta sekä Espoosta Nihtisillalta.
Teksti ja kuvat: Terhi Suvilehto