Viimeisimmässä satokorissa oli kesäkurpitsaa, ja seuraavassa takuulla myös! Sen kunniaksi kesäkurpitsafrittatan eli munakkaan resepti ihanasta Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville - kirjasta, joka on erittäin suositeltava kaikille osuuskuntalaisille! Kirja sisältää herkullisia ruokaohjeita, joiden hiilijalanjälki on kevyt ja ainekset sesonginmukaisia. Kesäkurpitsafrittataa on hiukan muokattu viimeisimmän satokorin mukaiseksi, lisäämällä mausteeksi tuoretta timjamia.
Kesäkurpitsafrittata
20 pikkumunakasta tai 1 iso munakas 1 kesäkurpitsa 6 kananmunaa ¾ dl soijamaitoa 2 valkosipulin kynttä 2 tl tuoretta timjamia hienoksi hienonnettuna ½ tl mustapippuria ¾ tl suolaa ½ dl oliiviöljyä paistamiseen /Raasta kesäkurpitsa ja hienonna valkosipulin kynnet. Paista kesäkurpitsaa, valkosipulia, timjamia ja suolaa mustapippuria pannulla öljyssä muutama minuutti ja anna seoksen jäähtyä hetki. /Sekoita rikotut kananmunat, soijamaito ja kesäkurpitsaraaste. /Paista seoksesta pikkumunakkaita lettupannulla. Voit paistaa myös yhden suuren munakkaan. CO2e-päästöt (kg CO2e) RAAKA-AINEET YHTEENSÄ 1,22 VALMISTUS 0,07 YHTEENSÄ 1,30 PER ANNOS 0,32