Fenkolissa on niin vahva ominaismaku, ettei sen maustamiseen tarvitse kokkausvaiheessa paljoa lisätä. Keräsimme reseptitoimikunnalta ja pellon ruokablogaajilta hyväksi havaittuja fenkolireseptejä.
1) Soppailua-blogin kesäkurpitsa-fenkolikeitto
2 kesäkurpitsaa 1 fenkoli 6 dl vettä pala purjoa tai kevätsipulia 1 valkosipulinkynsi 1 1/2 tl kuivattua timjamia 1/2 kasvisliemikuutio 100 g kevytsulatejuustoa (voi korvata esim. ruohosipulituorejuustolla)
Paloittele kesäkurpitsat ja fenkoli. Suikaloi purjo ja murskaa valkosipulinkynsi. Keitä kasviksia liemikuutiolla ja timjamilla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää lopuksi sulatejuusto ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.
Ja vielä kolme erilaista lisukefenkolireseptiä:
Fenkoli sopii erityisen hyvin kalan kanssa, kuten näistä resepteistä käy ilmi.
2) Fenkoli ja ahven pussauskopissa Kulinaarimuruja-blogissa
Viereisen kuvan annos on tehty pellon omista fenkoleista! (Kiitos Jaana!)
3) Sikke Sumarin uunifenkoli, fenkolia Eevan tapaan Miamissa on yksinkertainen, mutta maukas esimerkiksi kanan kanssa. Toimii myös kylmänä!
4) Vegeblogin Herne-fenkolisalaatti ja grillatut kevätsipulit
Alex Niemisen julkaisemassa reseptissa salaattiin tulee fenkolin ja herneiden lisäksi myös pehmeää vuohenjuustoa.
Artikkelikuva: Alice Henneman, Flicks creative commons