Porkkananippu on kivan näköinen, mutta mitä tehdä naateille? Minusta parasta on porkkananaattipesto. Ja sen tekee heti niin porkkanat mahtuu jääkaappiin paremmin. Samoin naattien tuoreus on tärkeää eli heti sadonjaon jälkeen peston tekoon.

IMG_20200908_190657.jpg

Tarvitset porkkanan naattien lisäksi puolikkaan sitruunan mehun, 1/3 dl oliiviöljyä, 60-80 g pistaasipähkinöitä, 1-2 kynttä valkosipulia, alle 100g manchego juustoa, ripaus suolaa ja mustapippuria. Pähkinöinä käy hyvin pistaasipähkinät ja miksei cashewpähkinätkin. Samoin juuston voi korvata esimerkiksi parmesaanijuustolla.

Kaikki tehosekoittimeen ja tahnaksi. Naateista kannattaa poistaa paksuimmat kohdat niin pestosta ei tule puisevaa. Pistaasipähkinät ovat valmiiksi suolaisia ja juustokin niin suolaa pestoon ei tarvitse paljoa lisätä. Lisää hieman vettä niin sekoittuu kivemmin ja tahna ei ole liian jäykkää.

Pesto sopii myös dipiksi esimerkiksi porkkanalle, varsisellerille, kyssäkaalille…

IMG_20200908_192207.jpg