kakkku Kurpitsapiirakka

Pohja: 100 g margariini/voi 2,5 dl vehnäjauhoja 2 rkl sokeria 2 rkl vettä

Täyte: 500 g kurpitsa sosetta (isosta kurpitsasta 1/4 osa) 2 kpl kananmunaa 2 rkl fariinisokeri 1 dl kermaa tai mantelikerma tai punainen maito 1 tl kanelia 0,5 tl inkivääriä 0,5 tl muskottipähkinää (tarkkana ettei tule liikaa, jo pieni määrä maistuu)

Tee ensin pohja. Laita kulhoon voi ja jauhot. Nypi taikinamassaksi. Lisää sekaan sokeri ja vesi. Taputtele taikina piirakkavuokaan (24 cm halkaisija). Myös reunoille. Laita piirakkapohja jääkaappiin vetäytymään puoleksi tunniksi.

Tee sillä aikaa täyte. Koverra tai kuori kurpitsa. Keitä kurpitsa lohkoja kattilassa kunnes ovat pehmeitä. Kaada keitin vesi pois ja soseuta. Ota kulho ja sotke siellä kananmunat, sokeri ja mausteet. Lisää sotkuun kurpitsasose. Täyte on valmis.

Esikypsennä piirakkapohjaa uunissa yli 10 min 200 asteessa. Kaada täyte piirakkapohjalle. Paista piirakkaa uunn keskitasolla noin 40 min tai kunnes täyte hyytynyt.

Piirakka ei ole liian makea vaan sen kanssa käy hyvin siirappi ja vanilijajäätelö.

Comment