Todella herkullista ja terveellistä naposteltavaa!
LEHTIKAALISIPSIT
Pussillinen lehtikaalia 4 rkl oliiviöljyä (myös avokado- tai maapähkinäöljy käy) 2 rkl oluthiivahiutaleita 1/4 limen mehu Ripaus suolaa 1/2 tl savupaprikajauhetta ja/tai chilijauhetta
Revi lehtikaali suupalan kokoisiksi paloiksi, irti lehtiruodista. Kaada öljy ja mausteet kulhoon, lisää lehtikaalien palat ja sekoittele huolellisesti. Levitä maustetut lehtikaalit uunipellille leivinpaperin päälle ja kuivata 50-asteisessa uunissa noin 5 tuntia. Pidä uuninluukku hieman raollaan kuivatuksen aikana. Nopeamman lopputuloksen saamiseksi voit myös paahtaa lehtikaaleja 150 asteessa kunnes lehdet ovat kuivia ja rapeita (reilu puoli tuntia?), mutta kuivattamalla miedolla lämmöllä on lopputulos parempi ja ravintoaineet säilyvät paremmin tallella. Jos omistat kasvikuivurin, käytä toki sitä!
T. Veera